Thanks you Allah

Kadang-kadang kita sedar atau tak sedar kita ni masih beruntung di dunia ni. Macam aku sangat beruntung sebab masih ada mama ayah aku. Mungkin kawan-kawan aku sedang manangis dan sangat merindui ibubapa dieorg yang sudah lama kembali ke Allah. Dieorg ni selalu ingatkan aku bila aku sakitkan hati org tua aku. yela kita ni bkn malaikat tak lakukan kesilapan. selagi ada masa boleh mintak maafkan. Kdang-kdang aku tgk bdk-bdk yang tak brape nak matang sanggup maki ibubapa sebab bf/gf dieorg. kalau bdk ni kwn aku dah lama kena maki or tapak kat muka ngn aku. haha. 


Kita masih untung sebab masih ada tempat duduk ,ada baju untuk di pakai hari-hari ,ada makanan utk kita makan Pernah tak kita terpikir kat palestin saudara-saudara kita kat sana. macamana dieorg lalui hari-hari dieorg. Malah ada yg dah tiada mak bapa sebab syahid ketika berperang . Sedangkan kita asyik mintak duit dengan ibu bapa kita. tahu nak shopping keluar dgn bf or gf . syukur malam-malam kita tidur tenang. sedangkan kat palestin malam tidur pun tak tenang cek oi. kena bom .bunyi m16 . syukur kita masih aman nak belajar , cukup kelengkapan barang-barang. kat sana mana cukup. tapi sifat kesabaran bdk-bdk tu byk bagi ispirasi kat aku untuk hidup dengan tabahnya.


Kita patut bersyukur sebab malaysia masih aman. Tapi takkan nak tunggu israel serang malaysia baru nak sedar diri. baru nak bersyukur dengan apa yang ada. Baru sedih bila ibubapa kita kena bunuh dgn askar israel .ke baru nak saving makanan masa tu .bersyukur lah selagi oxygen kita guna ni masih percuma. sbb mungkn nikmat ni boleh di tarik balik . bila-bila masa sahaja. kalau dikira banyak betul nikmat Allah bagi kat kita. nikmat yang tak ternilai harganya.

No comments:

Post a Comment